-
PRODUSE
RecomandatCategorieImperfecțiuni ale pielii
- CLEAR START
- SERVICII PRO
- DESPRE NOI
- DESPRE PIELE
- FACEMAPPING
- OFERTE
Este posibil ca uleiurile faciale să ducă la apariția erupțiilor? Iată care sunt cele mai comune întrebări legate de îngrijirea pielii.
Află dacă uleiul din rutina ta de îngrijire a pielii îți este prieten sau dușman
Unele uleiuri pentru față pot într-adevăr să cauzeze apariția erupțiilor - dar multe dintre acestea au foarte multe beneficii pentru piele.
Indiferent de tipul pielii tale, poți folosi uleiuri pentru față, doar asigură-te că îl alegi pe cel potrivit.
Sunt multe tipuri de astfel de uleiuri - dar nu toate pot provoca erupții. De fapt, unele dintre acestea te pot ajuta să îți menții pielea curată.
uleiul produs de pielea noastră
Pielea ta produce în mod natural sebum, o formă de ulei care previne uscarea pielii. Sebumul poate provoca erupții atunci când este combinat cu bacterii dăunătoare și celule moarte ale pielii. Exfolierea ajută la prevenirea acestui lucru.
uleiuri ocluzive
Uleiurile ocluzive sunt acele uleiuri care blochează pierderea apei. Acestea sunt prezente în multe dintre produsele pentru îngrijirea pielii și pot declanșa erupții în anumite cazuri.
Petrolatum, Uleiul Mineral, Ceara de albine, Lanolina și Parafina sunt câteva din ingredientele ocluzive de care trebuie să ne ferim. Uleiul de Măsline și Uleiul de Cocos tind să înfunde porii, însă anumite persoane - în special cele care au pielea foarte uscată - iubesc să le folosească oricum. Pielea fiecărei persoane reacționează diferit la ingrediente diferite.
uleiuri non-comedogenice
Uleiurile non-comedogenice sunt cunoscute pentru faptul că nu înfundă porii. Un exemplu este Uleiul de Migdale, care are un nivel ridicat de acizi grași și poate ajuta la hidratarea pielii uscate. Un alt ulei este Uleiul de Neem, care are proprietăți antibacteriene și poate fi chiar util ca tratament pentru petele rezultate în urma erupțiilor.
uleiuri din plante
Fitolipidele cu consistentă ușoară (uleiuri din plante) tind să NU provoace erupții, decât dacă prezinți o alergie la ele. Ingredientele precum Uleiul de Măceș, Uleiul de Squalan, Uleiul de Argan, Uleiul de Jojoba, Uleiul de Floarea Soarelui, care pot fi găsite în Retinol Clearing Oil, sunt excelente pentru a echilibra pielea grasă și pentru a ajuta la prevenirea deshidratării pielii (care poate duce la o secreție mai mare de sebum).
oricine poate folosi uleiuri pentru față
Chiar și persoanele cu tenul gras! Uleiurile faciale pot ajuta la echilibrarea nivelului de sebum al pielii, oferind hidratarea necesară, împiedicând pielea să producă sebum în exces. Indiferent dacă ai mai folosit uleiuri faciale sau nu, acordă atenție ingredientelor care funcționează cel mai bine pentru pielea ta.
Analizează diferitele tipuri de uleiuri faciale, efectele lor asupra pielii și modul în care acestea pot ajuta sau afecta erupțiile.
Uleiurile faciale nu sunt create în mod egal! Nu toate înfundă porii și nu toate uleiurile sunt de origine animală.