-
PRODUSE
RecomandatCategorieImperfecțiuni ale pielii
- CLEAR START
- SERVICII PRO
- DESPRE NOI
- DESPRE PIELE
- FACEMAPPING
- OFERTE
Află cum se formează punctele negre și cum le poți trata cu ajutorul produselor noastre.
Punctele negre se formează atunci când în foliculii de păr se acumulează celule moarte ale pielii, sebum și/sau bacterii, provocând astfel dezvoltarea unor leziuni acneice neinflamatorii. Deoarece acestea sunt deschise si permanent expuse la oxidare, de cele mai multe ori, punctele negre sunt închise la culoare, de unde și numele de punct negru.
Oricine poate avea puncte negre, deoarece acestea se pot forma pe orice tip de piele. Cu toate acestea, persoanele cu tenul gras, sensibil și predispus la acnee, au mai multe șanse să dezvolte puncte negre; pielea de tipul acesta produce mai mult sebum sau are o reactivitate ridicată, ceea ce sporește înfundarea foliculilor și formarea leziunilor. Majoritatea oamenilor descoperă puncte negre în zonele în care se află glandele sebacee active, precum nasul și bărbia.
În primul rând, curăță acumulările care au cauzat apariția acestui punct negru. După o dublă-curățare, care va îndepărta murdăria de la suprafața pielii, folosește un exfoliant pentru o curățare mai profundă. Exfolianții noștri, foarte bine cunoscuți, sunt formulați cu Beta-Hidroxi Acizi și Acid Glicolic, special create pentru a pătrunde în piele, eliminând punctele negre chiar din locul unde se formează.
Pentru o curățare și mai profundă a pielii, apelează la un tratament decongestionant, precum masca noastră Sebum Clearing Masque. Acest tratament, folosit în mod ocazional, curăță temeinic excesul de sebum, pentru a restabili echilibrul pielii foarte grase, predispuse la erupții.
După curățare, restaurează suprafața pielii pentru a preveni formarea de noi puncte negre. Aplicarea zilnică a unei loțiuni antibacteriene sau a unui serum, cum ar fi Age Bright Clearing Serum, ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă erupții, chiar înainte ca acestea să dezvolte puncte negre. Ingrediente precum Acidul Salicilic, Acidul Azelaic, Timolul, Terpineolul și Peroxidul de Benzoil sunt agenți cunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene, care ar trebui adaugați la orice tratament împotriva acneei.
În final, hidratează pielea pentru a finaliza tratamentul. O concepție greșită frecvent întâlnită este faptul că pielea grasă nu are nevoie de o cremă hidratantă, însă lipsa hidratării poate duce la producerea excesului de sebum. Deoarece pielea nu beneficiază de o hidratare pe bază de apă, provenită dintr-o cremă hidratantă, va produce un exces de sebum, care va crește astfel riscul apariției punctelor negre. Găsește o cremă hidratantă cu textura și finisajul preferat, cu care să te simți confortabil zi și noapte.
Punctele negre - cu toții le avem. Dar asta nu înseamnă că nu le putem trata! Află cum să ții punctele negre sub control, pentru o piele mai clară și mai echilibrată.
Stoarcerea punctelor negre cu unghiile nu numai că îți deteriorează pielea, dar răspândește bacteriile care cauzează erupții, ceea ce poate duce la forme mai intense de acnee.