-
PRODUSE
RecomandatCategorieImperfecțiuni ale pielii
- CLEAR START
- SERVICII PRO
- DESPRE NOI
- DESPRE PIELE
- FACEMAPPING
- OFERTE
Învață cum să identifici factorii care contribuie la apariția erupțiilor, și cum să le tratezi.
Nimic nu este mai confuz decât momentul în care te confrunți cu acneea și nu știi cum să scapi de ea, însă noi suntem aici pentru a te ajuta. Experții noștri în sănătatea pielii, dezvăluie motivele pentru care tot mai mulți oameni se confruntă cu erupțiile - și te învață cum să eviți cei mai comuni factori care declanșează apariția acneei, sau cel puțin te învață cum să îi gestionezi.
Acneea este unul dintre primele semne ale unui stil de viață afectat de stresul cronic. Acneea adultă este foarte comună în rândul femeilor, care suferă de două ori mai mult de stres sever și anxietate decât bărbații.
Stresul cronic declanșează o creștere a numărului hormonilor de stres, care transmit glandelor sebacee să producă mai mult sebum și să încetinească procesul de regenerare, creând astfel condițiile perfecte pentru dezvoltarea erupțiilor acneice. Pielea supusă stresului tinde să arate obosită, neuniformă și îmbătrânită.
Pentru a reduce efectele stresului asupra pielii, începe cu o respirație profundă și lentă, care ajută la scăderea tensiunii și anxietății. Pe măsură ce vei aborda un stil de viață mai puțin stresant, include măsuri preventive în rutina ta de îngrijire a pielii, cum ar fi, exfolierea și aplicarea unei măști, săptămânal, pentru a reduce congestia.
Cercetătorii au asociat activitatea glandelor sebacee cu sistemul endocrin, fiind denumite și "creierul pielii".
Stresul joacă un rol important când vine vorba de hormoni. Când corpul produce un număr mare de hormoni ai stresului, cum ar fi cortizolul și adrenalina, glandele suprarenale încep să producă mai puțin progesteron - care este o substanță naturală anti-anxietate. Această dereglare hormonală poate produce un dezechilibru intern, ceea ce duce la apariția erupțiilor.
Pe lângă reducerea stresului cronic, este foarte util să acorzi o atenție deosebită atunci când te confrunți cu erupțiile. Dacă observi un tipar, de exemplu, erupții după menstruație sau după o perioadă stresantă, discută cu un skin-terapeut profesionist despre cum să îți ajustezi rutina de îngrijire. Dacă apare o sarcină, menopauză sau o problemă medicală, discută cu medicul tău.
Orașele poluate și verile cu umiditate crescută, îți afectează pielea, care poate reacționa atunci când este expusă la anumite tipuri de poluare, vreme și schimbări climatice. Este important să îți schimbi rutina pentru a putea răspunde nevoilor pielii tale, în funcție de schimbările prin care trece. Exfolierea este o metodă eficientă de apărare împotriva erupțiilor, prin înlăturarea celulelor moarte ale pielii. Daily Milkfoliant este o pudră exfoliantă delicată pe bază de ovăz, care netezește și calmează pielea. Daily Superfoliant este un produs ultra-activ care reface suprafața pielii, ajutând-o să lupte cu factorii nocivi din mediu care îi accelerează îmbătrânirea.
Radiațiile UV deshidratează pielea, ceea ce duce la o secreție crescută de sebum – așa că pielea devine mai grasă, și apar astfel erupții. În plus, utilizarea unei creme de protecție solară nepotrivite, poate bloca porii, înrăutățind acneea și erupțiile. Protejează-ți pielea cu un SPF cu spectru larg de protecție și obține un aspect mat de durată, aplicând zilnic un SPF hidratant, cum ar fi Oil Free Matte SPF 30
Fumatul, curățarea precară, purtarea hainelor strâmte sau care provoacă mâncărimi, anumite
medicamente - toate acestea sunt obiceiuri care pot afecta severitatea erupțiilor. Anumite produse pentru machiaj, păr și piele pot, de asemenea, să astupe porii cu ingrediente care declanșează sau agravează acneea. Pentru a menține porii curați, realizează o Dublă Curățare zilnică cu PreCleanse și Special Cleansing Gel.
Consumul excesiv de zahăr și alimentele procesate pot contribui la apariția erupțiilor prin producția excesului de sebum. Încearcă să consumi mai multe cereale integrale, legume și alimente bogate în antioxidanți pentru a încuraja procesul de curățare a pielii. Poți reduce excesul de sebum cu produse pe bază de Acid Salicilic și Argilă, cum ar fi Sebum Clearing Masque.
Însă, ce faci dacă, după ce ai luat aceste măsuri, încă te confrunți cu erupțiile? Consultă un profesionist în îngrijirea pielii pentru a te ajuta să afli care este cauza principală și obține o rețetă personalizată.
Află cum să-ți completezi rutina cu o cremă hidratantă personalizată, care să se potrivească nevoilor pielii tale.